Feriekoloni


FERIEKOLONI FOR VOKSNE DAMER I GRIMSTAD SOMMEREN 2021
Alle turene ligger midt i sommerferietiden og burde passe for de fleste med litt planlegging. Programmet for alle turene blir det samme. Siden vi er en gjeng “bærter” på tur, har vi gitt turgruppene navn etter bær fra hagen.Både Lene Wikander og Merete Stubhaug i Zanzibility er fra Grimstad, og da vi satt i korona-asyl fra Zanzibar der nede sommeren 2020, kom vi på den elleville ideen å arrangere feriekoloni for voksne damer i vår hjemby og Sørlandets perle.
Da vi fant Postmannslaget, drevet av Grimstad Bys Vel ute på Marivold i Grimstad skjærgård, tok ideen om feriekoloni form.

Overnattingen blir enkel, men stedet er stort, rent, pent, veldig funksjonelt og beliggenheten kunne ikke vært bedre. Så i stedet for å bruke pengene på overnattingen, har vi valgt å bruke dem på innhold.
Resultatet er blitt program for fire fargesprakende, uhøytidelige og morsomme jentehelger med fokus på samvær, nydelig mat, praktfull norsk natur og kultur, med skjærgården og seilas med skonnerten Solrik. Solrik er en nøye restaurert seilskute fra tidlig 1900-tall og virkelig majestetisk. Les mer om Solrik her:
 Og selvfølgelig blir det litt “Zanzibar på Sørlandet” i form av kaftanshow og et multimedia foredrag der Lene Wikander og Merete Stubhaug forteller litt om hvorfor og hvordan vi begynte med disse jenteturene, hvorfor vi mener slike kvinnefellesskap er så viktige, hvem vi er og hva vi tror på når det gjelder å bruke kvinnefellesskap til å ha det både gøy og utvide egne sosiale nettverk, men også bidra til kvinnesolidaritet i praksis.
Vår kaftankolleksjon i samarbeid med Sisters in Business vil være klar til Feriekoloniene starter og bli vist med et eget kaftanshow på alle turene. Her blir det selvfølgelig mulig å sikre seg et eksemplar, men også ta mål hvis man ønsker å legge den opp eller justere noe slik at din kaftan blir skreddersydd til nettopp deg og få det fikset av SiB sine fabelaktige syersker.

Vi kommer også til å ha premiere på nettbutikken vår med et lite, afrikansk marked der man kan dufte, kjenne og se på de lekre produktene våre fra kvinnebedrifter på Zanzibar.
Vi har leid inn kokkene Michael Valborgland med bakgrunn fra Statholdergaarden, Cafe Løve ved det Norske Teateret, Plah og tidligere kjøkkensjef for Flying Culinary Circus, og hans makker Ole Fredrik Ommundsen som han har drevet Groos Sommerrestaurant med i Grimstad.


               
De strekker seg langt for å bruke lokale råvarer i sesong og føler seg priviligert med så mange kvalitetsprodusenter i og rundt Grimstad som for eksempel Hesnes Gartneri, Fiskernes Salgslag, Jens Eide og de dyktige bøndene i Reddal som blant annet produserer Reddalspoteten som Slottet alltid serverer.
Vi skal få smake på de beste råvarene fra alle disse, satt sammen, tilberedt, servert og presentert av Michael og Ole Fredrik i to middagsmenyer. Den første kvelden får vi en nydelig tasting-meny og neste kveld blir det flammer og grillkveld! De har til og med lurt inn litt Zanzibar-inspirasjon i miksen!    
Til frokost og lunsj stiller Lenes stemor Liv med sine fantastiske hjemmebakte brød bakt i bakerovnen fra 1600-tallet hjemme i Grimstad, foccacia, vafler og hjemmelaget syltetøy fra hagen. Dere kommer også til å få Livs deilige, spicy og hjemmelagde tomatsuppe når dere kommer den første dagen.
For å gjøre det rimeligere og enklere for alle, tar vi med det vi vil drikke selv. Vi skal få kokkegutta til å komme med noen vinanbefalinger til maten etter hvert hvis noen syns det hadde vært morsomt å følge dem. Vi har selvfølgelig kaffe og juice til frokost på huset og Solrik har skjenkebevilling så der får vi kjøpt både Cava, øl, vin og brus.

Det er 12 rom på stedet. Vi beregner da to damer per rom, det blir ikke mulig med enkeltrom, så ta med deg en god venninne eller bli venninne med en av de andre som melder seg på. Romvenninne finner singelreisende i turgruppa på Facebook etterpå slik vi gjør det med Zanzibar-turene også.
Feriekolonien vår ligger idyllisk og lunt til med flotte tur- og bademuligheter og vi har hele stedet for oss selv til det vi tror kan bli noen helt legendariske dager på feriekoloni for voksne damer - midt i en av landets desidert vakreste skjærgårder.
På programmet står hovedsakelig livsnyting, kvinnefellesskap, latter, fantastisk mat og skjærgårdscruise i vakker natur, men flere detaljer finner dere på de enkelte turene.