Program 2022


EN TUR FOR DEG SOM ER SELVSTENDIG, EVENTYRLYSTEN OG SOSIAL

Lokalkunnskap

Sammen med vår lokale samarbeidspartner på Zanzibar; Shwari Tours, har vi satt sammen et program til spektakulære 14-dagers jenteturer i 2022 med Lene Wikander og Merete Stubhaug som vertinner. Les mer om oss og konseptet vårt under “om oss” her i nettbutikken.Magi i hverdagen

Vår ide er å skape litt magi i hverdagen for reiseglade damer. Vi styrer unna masseturismen og viser dere et Zanzibar de færreste turister får oppleve. Vi bruker bærekraftige, lokale leverandører til alt vi gjør og legger igjen alle pengene våre i den delen av Zanzibars turistindustri som vi mener gir sine ansatte reelle muligheter til personlig vekst, ivaretar naturen og kulturen til øygruppa og har fokus på å løfte kvinner opp og frem.
Tropisk øy-modus

Utfluktene våre byr på unike møter med mennesker, natur og kultur og er utarbeidet av oss personlig i samarbeid med Shwari Tours. Både Lene og Merete har mange års erfaring med Zanzibar og er med dere som norske vertinner hele veien. Vi har tilrettelagt alt for dere, så her er det bare å pakke flipflopper, kaftan og badedrakt og sette seg på flyet. Alt dere trenger å fokusere på er å være positive, generøse med damene dere reiser med, ta hensyn til hverandre og senke skuldrene til tropisk øy-modus. På våre turer er det fantastiske kvinnefellesskapet som oppstår en helt sentral del av opplevelsen.
Kvinnefellesskap

Dere blir innlosjert to og to i hver deres suiter og hotellrom og noen steder tre og tre i hver deres bungalows. Det er ikke mulig med enkeltrom. Ca. 50 – 50 av de som reiser med oss reiser alene eller med en eller flere venninner. Romvenninne finner de singelreisende i reisegruppene på Facebook, noe som har fungert veldig bra så langt.
Sosialt

Så dette er turen for deg som er selvstendig, sosial, positiv og liker å møte nye mennesker. Du ønsker å oppleve en unik kultur, praktfulle strender, syns det er hyggelig å bo sammen med resten av damene, er interessert i lokal kultur og mat og liker boutique-hoteller. Du vet å sette deg litt inn i reisemålet på egenhånd, klarer å ta hensyn til andre og ansvar for din egen gode opplevelse.
Eventyrlyst

Du er i normalt grei form slik at du ikke har problemer med å gå langs strender, vasse ut til båter, sitte i bil et par timer, ligge rett på stranda på en øde øy noen timer eller å gå i trapper. Utover det er ikke turen fysisk krevende. Det aller viktigste du pakker med deg er et åpent sinn, en positiv holdning til nye opplevelser og mennesker, og masse eventyrlyst. Så tar vi oss av alt det andre.


VI TILBYR EN FIREDELT TUR

  1. Først tre dager på et av Zanzibars mest unike boutique-hotell; Emerson Spice i Stone Town, med nydelige middager på to takterrasser, tradisjonelt zanzibarsk krydderspa, oppdagelsesferd i Stone Town med våre egne, lokale, kvinnelige guider, en innføring i Zanzibarsk kvinnekulturs mange hemmeligheter og kaftanshow i Secret Garden. På Emerson blir dere innlosjert to og to på hvert deres rom i dette 1001 Natt-hotellet.

  2. Så blir det 3 dager i bungalows i Jambiani på Zanzibars østkyst. På veien dit tar vi lunsj og strandliv på østkysten. Mot slutten av dagen sjekker vi inn i vårt nye, private hjem Nyumbani. To minutter fra stranden har vi leid hele eiendommen med stort svømmebasseng i en vakker, tropisk hage, så her blir det bare oss. Her blir dere innlosjert tre damer per villa med tre senger fordelt på ett soverom, ett stort oppholdsrom, kjøkken, bad og stor terrasse.Med oss har vi vår egen kokk som skal skjemme oss bort i tre dager og egen cocktailbar. Herfra blir det også en hel dag på stranden med lunsj og solnedgang i havet i Meretes hjemlandsby Michamvi, live afrikansk konsert med flere artister og middag på Demani Lodge hos vår norske venninne Linn. Samt en hel dag med øy- og sandbankehopping i det indiske hav med hummer og lekker, grillet sjømat.
  1. De neste tre dagene skal vi vi bo i Edens Hage, eller Eden Rock som denne øko-lodgen ved hemmeligstranda vår nede blant klippene heter. Midt i regnskogen, på toppen av korallklippene over stranda, har vi leid hele stedet for tre dager i et av Zanzibars vakreste naturparadis. Her blir det et besøk hos landsbykvinnene i Mtende i regi av våre lokale, kvinnelige guider, grillmiddag i den magiske baobabskogen der Masaiene som jobber på lodgen vil fremføre sin tradisjonelle musikk og sang for oss, samt fantastiske dager på stranda og lunsj på en liten, lokal klippe-restaurant.På Eden Rock blir dere innlosjert to og to i hver deres romslige bungalow. I de to største bungalowene må dere være tre som som deler, men det er god plass.
  1. De siste tre dagene av denne opplevelsesreisen skal vi bedrive latmannsliv på det vakre boutique-hotellet Seasons Lodge i Pongwe med sin utrolige utsikt over det indiske hav. Her blir dere innlosjert to og to i hver deres romslige villa med egen liten hage og solsenger på klippen over stranden. Her har vi booket hele stedet så det blir fritt frem for å boltre seg både i poolbaren, restaurantbaren og på stranda. Herfra vasser vi også over til The Island Pongwe der vi spiser en nydelig lunsj og arrangerer Cocktails & Kaftaner med fotoshoot ved poolen for de som vil.
Vi kan love en virkelig magisk tur langt utenfor opptråkka turiststier med unike muligheter til å oppleve en av verdens vakreste øystater. En virkelig Zafari Blue. Karibuni!

 
PROGRAM FOR SAMTLIGE TURER


Dag 1:

Avreise fra Norge med Ethiopian Airlines. Flybillett kjøper dere selv, flightnr blir lagt ut i de respektive reisegruppene på Facebook til dere som får plass. Prisen ligger vanligvis på mellom 5000 og 7000 NOK, avhengig av når man bestiller.


Dag 2:
Ankomst Zanzibar. Vi henter dere på flyplassen og kjører dere til Emerson Spice der dere skal bo de neste tre dagene. Etter innsjekk, litt avslapping på de nydelige rommene deres og en dusj, er det klart for femretters middag på takrestauranten i solnedgangen og velkomsttaler.
Inkludert: Transport fra flyplassen, overnatting, femretters middag på taket.
Sjekk ut Emerson Spice her:
I dag skal dere oppdage Stone Town i regi av våre fabelaktige, lokale, kvinnelige guider. De viser dere det gamle sultanatet sett med kvinners blikk, tar dere med på lunsj og innfører dere i Kanga-tekstilens hemmeligeter.
Dere får også hver deres egne, personlige Kanga og et unikt innblikk i Zanzibarsk kvinnekultur gjennom de kunnskapsrike, åpne og herlige guidene våre. Tilbake på hotellet etter en lang og innholdsrik dag, er det klart for vårt etter hvert legendariske kaftanshow i Secret Garden hos Emerson Spice.
Her blir dere servert champagnecocktails med hibiscus og lokal snacks mens designer Farouque Abdela og våre modeller viser dere de beste kaftanene de har funnet på markedene der og da.
Etter showet blir det selvsagt anledning til å kjøpe kaftaner for de som har lyst og vi har også reservert bord til alle slik at man kan nyte en deilig ala carte middag her i Secret Garden hvis man ønsker det.
Inkludert: Frokost, overnatting, oppdagelsesferd i Stone Town, vann, lunsj, din egen Kanga, champagnecocktails og snacks i Secret Garden, kaftanshow.


Dag 4:
I dag skal vi skjemmes bort på fantastiske Mrembo Spa med massasje, workshops og behandlinger. Mrembo Spa ivaretar lokale skjønnhetstradisjoner, gir dere en innføring i duftenes eget språk og et unikt møte med kvinnekulturen på øygruppa.
Etter spa får dere litt egentid sammen med våre lokale, kvinnelige guider til å shoppe, lunsje eller slappe av, før vi gjør oss klare for en tradisjonell, Zanzibarsk festmiddag med sang, dans og levende Taraab-musikk på taket til til Emerson Spice sitt søsterhotell; Emerson on Hurumzi, som er det største herskapshuset i Stone Town med en fantastisk utsikt over byen i solnedgang.
Inkludert: Frokost, overnatting, formiddag på spa med massasje, henna, forfriskninger og workshops, egne lokale, kvinnelige guider, middag på takterrassen til Emerson on Hurumzi.
Sjekk ut Mrembo Spa her:
Sjekk ut Emerson on Hurumzi her:
I dag kjører Shwari Tours dere rett til østkysten og magiske Jambiani, en av Zanzibars lengste strender og landsbyer. Etter noen timer med lunsj, sol og bad på en lekker beachbar her, kjører vi til den private eiendommen Nyumbani i tide for en dusj cocktails og levende, afrikansk musikk ved poolen før middag. Her har vi leid hele eiendommen med vårt eget private basseng og har med oss vår egen fabelaktig kokk.
Inkludert: Frokost, transport, drikkevann, overnatting, levende afrikansk musikk, middag.
Sjekk ut Shwari Tours her:
Sjekk ut Nyumbani her:
I dag skal vi ha en hel dag på stranden i Meretes hjemlandsby Michamvi. Det er her hun har bygget seg hus og dagen tilbringer vi på stranden som er storstua til Merete. De som vil kan bli med opp i huset til Merete og se hvordan hun har det. Vi blir servert lunsj og en sundowner, ser solen synke i havet, tar en dusj etter all badingen og setter kursen direkte til Demani Lodge for middag og konsert med flere afrikanske artister før vi igjen vender hjem til Nyumbani.
Inkludert: Frokost, overnatting, transport, lunsj, drikkevann, sundowner, middag, konsert med afrikansk musikk.
Sjekk ut Demani Lodge her:
I dag er den store øy- og sandbankehoppingsdagen! Vi kjører til en strand der vi blir hentet i båter. Så setter vi kursen for en ubebodd øy med strand og krystallklart vann der vi kan bade og kose oss før vi blir servert en himmelsk lunsj av hummer og grillet sjømat. Teamet til Shwari Tours har med seg alt vi trenger, til og med tak for skygge, stoler og bord til lunsjen, vann og brus.
Så setter vi kursen mot en stor sandbanke midt i havet med et innlagt snorklestopp på veien hvis tidevann og vind tillater det. På sandbanken blir vi servert champagne mens vi tar et kjapt bad og slapper av før vi setter kursen hjem igjen til middag på Nyumbani.
Inkludert: Frokost, overnatting, transport, drikkevann, brus, lunsj, snorkling, champagne på sandbanken, middag.


Dag 8:
Etter frokost og utsjekk, kjører Shwari Tours oss til magiske Eden Rock i Mtende. Midt i regnskogen på en korallklippe over en helt unik strand, ligger denne øko-lodgen omgitt av Zanzibars vakreste natur på alle kanter. Her skal vi bo i tre dager. Stranden ligger inneklemt mellom korallklippene i en vakker bukt, men strekker seg endeløst av gårde under lavvann. Blant annet bort til en liten, lokal restaurant bygget på to korallklipper i havet med en bro i mellom der vi skal spise lunsj i dag før vi nyter sol og bad til det blir middag på Eden Rocks egen, franskdrevne restaurant på klippen.
Inkludert: Frokost, transport, overnatting, vann, lunsj, middag.


Dag 9:
Etter frokost blir det utflukt og møte med landsbykvinnene i Mtende Village. En vakker, afrikansk landsby der dere får innblikk i dagliglivet til kvinnene her med hjelp av våre lokale, kvinnelige guider og blir servert en spennende tradisjonell lunsj før dere kan nyte resten av dagen med sol og bad på Eden Rock før middag der på kvelden.
Inkludert: Frokost, transport, overnatting, guidet tour i Mtende, drikkevann, lunsj, middag.


Dag 10:
I dag får vi en hel dag til å bare nyte dette paradiset som er Eden Rock. Lokale fiskere tilbyr korte safari blue eller snorkleturer for de som vil. Lunsj spiser vi i restauranten til Eden Rock før vi fyrer opp grillen og bålet i den magiske baobab-skogen der staben på lodgen bor i sine karakteristiske, runde hus og der Masaiene som jobber på lodgen, vil fremføre sin tradisjonelle sang og dans for oss under stjernene.
Inkludert: Frokost, drikkevann, overnatting, transport, lunsj, grillmiddag, Masai-konsert.


Dag 11:
I dag kjører Shwari Tours dere rett til deilige Seasons Lodge i Pongwe der dere vil få god tid til å sjekke inn i villaene deres og bade før det blir lunsj og middag. En ren avslapningsdag i dette boutique-hotell paradiset. Dere blir to og to i hver deres vakre og romslige villa med egen hage, Zanzibardører og en liten privat strand på klippen over stranden. Vi har leid hele stedet så her er det fritt frem for å boltre seg i poolbaren og de mange deilige lounge-områdene på stedet.
Inkludert: Frokost, overnatting, transport, drikkevann, lunsj og middag.
Sjekk ut Seasons Lodge her:
I dag skal vi late oss på deilige Seasons Lodge før vi vasser over til The Island Pongwe for en eksklusiv lunsj og litt bading på veien. The Island ligger på en liten øy midt i Pongew Bay og har en helt ubeskrivelig atmosfære. Dette er ren nytelse! Til kvelden blir det middag på hotellet.
Inkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, lunsj på The Island, middag.
Sjekk ut The Island, Pongwe her:
I dag er det full utflating på deilige Seasons Lodge før vi kjører i gang cocktails & kaftaner med tapas samt en liten fotoshoot for de som vil i beachbaren. Vi tar avskjedsmiddag med taler i hovedrestauranten før vi avslutter med live musikk og underholdning i poolbaren.
Inkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, tapas, middag, live underholdning.


Dag 14:
Etter frokost, et lite morgenbad og utsjekk, kjører vi dere til flyplassen i Stone Town der dere får tid til en matbit og avslapning på ute-kafeen før dere setter kursen hjem til Norge igjen.
Inkludert: Frokost, drikkevann, transport til flyplassen.
 
PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Dette er rene jenteturer: Fordi det er gøy og damer trenger et lite fristed i hverdagen der kvinnefellesskapet står i fokus for fantastiske, felles opplevelser.

Reiseforsikring:
Alle som melder seg på tur er pliktig til å ha egen reiseforsikring. Denne vil også dekke avbestilling av turen etter vanlige regler dersom noe uforutsett skulle skje. Vi er medlem av reisegarantifondet og følger pakkereiseloven.

Fly:
Dere må bestille og kjøpe flybilletter tur-retur Norge selv. Da må dere booke Ethiopian Airlines fra Oslo via Addis Abeba som lander på Zanzibar neste ettermiddag.
Det går bare ett fly om dagen med denne ruta og vi vil poste flightnr. osv i de respektive reisegruppene for dere som melder dere på og får plass.
I disse reisegruppene vil vi også oppdatere dere med ytterlige praktiske opplysninger, pakketips og triks og generelt følge opp alt og alle.
Vanligvis koster denne flyreisen tur-retur Oslo mellom 5000 og 7000 NOK, avhengig av når man bestiller. Ethiopian er medlem av Star Alliance slik at du får poeng hvis du har bonuskort med SAS.

Vaksiner og pass:
Dere må ha gyldig pass seks måneder etter innreise og gul feber vaksine-kort for å slippe inn på Zanzibar. Gul feber-vaksine er påkrevd fordi de ikke ønsker denne smitten inn i øygruppen, ikke fordi det er gul feber der. Alle fra 60 år og oppover er fritatt denne vaksinen, men må ha med seg bekreftelse fra lege på dette.
Negativ PCR Covid-19 test tatt 72 timer før avreise må også fremvises ved innreise slik reglene er per 26.05.21. Eventuelle endringer her vil vi informere om fortløpende i reisegruppene på Facebook.
Ta ellers kontakt med din fastlege for evt. andre vaksiner du måtte trenge å fylle på osv.

Visum:
Dere må ha med dere 50 USD i kontanter for å betale for visum på flyplassen.

Hotellrom/villarom:
For å få til denne eksklusive dealen med disse hotellene og villaene er det ikke mulig med enkeltrom. Flere steder må dere også dele himmelseng. Så da tar du enten med deg en god venninne du liker å dele rom med, eller blir god venninne med en av de andre som blir med. Vi har ca. halvparten alenereisende og halvparten som reiser med venninne på våre turer og alle har kost seg stort.

Antall personer:
Vi kan ikke ta med mer enn 18 damer per tur så her gjelder første kvinne til mølla. Skulle vi mot formodning bli færre enn 18 reisende per tur, forbeholder vi oss retten til å avlyse turen. Skulle vi bli færre enn 18 per tur og må avlyse, refunderer vi selvsagt depositum til dere.

Pris:
Totalpris for hele denne 14-dagers opplevelsesreisen er på 3476 USD (ca. 28900 NOK med dagens kurs 26. mai 2021) med alt oppgitt inkludert.
Vi er nødt til å oppgi pris og ta betalt i USD da det er denne valutaen vi selv betaler alle tjenester med.
Unntaket er depositumet som sikrer deg plass og som kan betales i norske kroner.
Plass på turen sikrer du deg ved å betale depositum på turen du vil på i nettbutikken vår zanzibility.no.
Når betaling av depositum er registrert, vil du motta en bekreftelse på mail med invitasjon til din respektive reisegruppe på Facebook der du blir kjent med dine øvrige reisevenninner.

Restbeløpet på 2934 USD som er ca. 24 400 NOK med dagens kurs (26.05.21) blir fakturert ca. 6 uker før avreise.

Avbestilling:
Vi har tillit til damene våre, og tar det som en selvfølge at de som melder seg på tur er seriøse og vil si fra i god tid dersom de må kansellere. Dermed kan vi tilby plassen til andre og få fullsatt turen igjen.
Vi lar dere avbestille turen frem til det er 42 dager igjen til avreisedøgnet starter. Vi refunderer da depositumet i sin helhet.
Avbestiller du etter 42 dager før avreise, gjelder disse reglene:
* Avbestilling mellom 42 dager før avreise og til det er 20 dager igjen til avreisedøgnet starter: Refusjon av restbeløpet, men vi beholder depositumet på kr 4500 NOK.
* Avbestilling etter det er mindre enn 20 dager til avreisedøgnet starter eller utelatt fremmøte ved avgang: Ingen refusjon av restbeløp eller depositum.
Les mer om pakkereiseloven her:
Vi gleder oss! Karibuni