Program Zanzibar 2021


VI TILBYR EN TREDELT TUR
Først skal vi bo tre dager på et av Zanzibars mest unike boutique-hotell Emerson Spice i Stone Town med nydelige middager på to takterrasser, tradisjonelt zanzibarsk krydderspa, oppdagelsesferd i Stone Town og en innføring i Zanzibars hemmeligheter i regi av en av byens ledende kulturpersonligheter.Det blir lunsj på en privat strand, solnedgangscruise rundt Stone Town i klassisk dhow og kaftanshow i Secret Garden. På Emerson blir dere innlosjert to og to på hvert deres rom i dette 1001 Natt-hotellet.  


Så blir det fire dager i villaer i Jambiani på Zanzibars østkyst. På veien dit tar vi lunsj og strandliv på østkysten. Mot slutten av dagen sjekker vi inn i vårt nye, private hjem Nyumbani. To minutter fra stranden har vi leid hele eiendommen med stort svømmebasseng i en vakker, tropisk hage så her blir det bare oss.
Her blir dere innlosjert 3 damer per villa med 3 senger fordelt på ett soverom, ett stort oppholdsrom, kjøkken, bad og stor terrasse. Med oss har vi vår egen kokk som skal skjemme oss bort i fire dager.
Fra Nyumbani blir det utflukt til Mtende for et møte med landsbykvinnene under baobab-trærne der i regi av våre lokale, kvinnelige guider. Vi tilbringer resten av dagen på den magiske stranden mellom klippene.

Det blir også en hel dag på stranden med lunsj og solnedgang i havet i Meretes hjemlandsby Michamvi og en hel dag med øy- og sandbankehopping i det indiske hav, med hummer og lekker, grillet sjømat. 
De siste tre dagene skal vi bedrive latmannsliv på det vakre boutique-hotellet Seasons Lodge i Pongwe med sin utrolige utsikt over det indiske hav. Her blir dere innlosjert to og to i hver deres romslige bungalow, med egen liten hage, strand og solsenger på klippen over stranden.
Her har vi booket hele stedet så det blir fritt frem for å boltre seg både i poolbaren, restaurantbaren og på stranda. Herfra vasser vi også over til The Island Pongwe der vi spiser en nydelig lunsj og arrangerer Cocktails & Kaftaner med fotoshoot ved poolen for de som vil.Vi kan love en virkelig magisk tur langt utenfor opptråkka turiststier. Med unike muligheter til å oppleve en av verdens vakreste øystater. En virkelig Safari Blue.  Karibuni!
Dag 1:
Avreise fra Norge med Ethiopian Airlines. Flybillett kjøper dere selv, flightnr blir lagt ut i de respektive reisegruppene til dere som får plass. Prisen ligger vanligvis på mellom 4500 og 6000 NOK avhengig av når man bestiller.
Dag 2:
Ankomst Zanzibar. Vi henter dere på flyplassen og kjører dere til Emerson on Hurumzi der dere skal bo de neste tre dagene. Etter innsjekk, litt avslapping på de nydelige rommene deres og en dusj, er det klart for femretters middag på takrestauranten i solnedgangen og velkomstaler.
Inkludert: Transport fra flyplassen, overnattig, femretters middag på taket.
Sjekk ut Emerson on Hurumzi her:
Dag 2:
I dag skal dere oppdage Stone Town i regi av Farid Himid som er en lokal kulturpersonlighet og mannen bak en rekke festivaler i byen. Vær forberedt på morsomme overraskelser! Det blir lunsj på den private stranden til Serena Hotel med vakker lokal sang, trommer og dans. Der blir det også mulighet for et bad, før vi blir hentet av Nakupenda Isles Safari for et solnedgangscruise rundt byen i tradisjonell dhow med vin, snacks og levende Taraab-musikk. Etter cruiset følger vi dere til Emerson Spice der det er reservert bord til dere i Secret Garden for en a la carte middag.
Innkludert: Frokost, overnatting, oppdagelsesferd i Stone Town, lunsj på stranden til Serena hotel med underholdning, dhow cruise med vin, øl, brus, vann, snacks og levende musikk.
Sjekk ut Serena Hotel Her:
Sjekk ut Emerson Spice og Secret Garden her:
Sjekk ut Nakupenda Isles Safaris her:
Dag 3:
I dag skal vi skjemmes bort på fantastiske Mrembo Spa med massasje, workshops og behandlinger. Mrembo Spa ivaretar lokale skjønnhetstradisjoner, gir dere en innføring i duftenes eget språk og et unikt møte med kvinnekulturen på øygruppa.
Etter spa får dere litt egentid til å shoppe, lunsje eller slappe av, før vi fyrer i gang vårt faste Kaftanshow i Secret Garden. Dere blir servert champagnecocktails og snacks mens lokale modeller viser frem kreasjonene designer Farouque Abdela har lykkes å skaffe til veie denne gangen og som det blir mulig å kjøpe etterpå hvis man vil.
Etter showet blir det tradisjonell, Zanzibarsk festmiddag med sang, dans og levende Taraab-musikk på taket til hotellet Emerson on Hurumzi.
Innkludert: Frokost, overnatting, formiddag på spa med massasje og workshops, champagnecoktails og snacks, kaftanshow, middag på takterrassen til Emerson on Hurumzi.
Sjekk ut Mrembo Spa her:
Dag 4:
I dag kjører Shwari Tours dere rett til østkysten og magiske Jambiani, en av Zanzibars lengste strender. Etter noen timer med lunsj, sol og bad her, kjører vi til østkysten og sjekker inn på Nyumbani i tide for en dusj før middag. Her har vi leid hele eiendommen med vårt eget private basseng og har med oss vår egen fabelaktig kokk.
Innkludert: Frokost, transport, drikkevann, solsenger, overnatting, middag, fri champagnebar og velkomstunderholdning.
Sjekk ut Shwari Tours her:
Sjekk ut Eden Rock i Mtende her:
Sjekk ut Nyumbani her:
Dag 5:
I dag skal vi på utflukt med Shwari Tours til en den idylliske, afrikanske landsbyen Mtende. Mtende ligger rett ved en magisk, liten strand nede mellom klippene. Her får vi omvisning og møte med landsbykvinnene i regi av våre kvinnelige guider før vi tilbringer resten av dagen på stranden og setter kursen tilbake til Nyumbani der basseng og middag venter.
Innkludert: Frokost, overnatting, transport, omvisning i Mtende og møte med kvinnene som lever og virker her, drikkevann, lunsj, middag.
Dag 6:
I dag skal vi lyxe oss med en hel beachdag i Meretes hjemlandsby Michamvi. Her har hennes gode venninne Leila utvidet hotellet sitt Laguna Palace med en splitter ny beachbar. Vi har leid hele beachbaren der vi blir servert en lekker lunsj med tema av 1001 Natt, før det blir bål og afrikanske trommer til solnedganen i havet. Etter det setter vi kursen hjem til Nyumbani der kokken vår venter med middag.
Innkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, transport, lunsj, trommer og bål på stranda, middag.
Sjekk ut Laguna Palace her:
Dag 7:
I dag er den store øy- og sandbankehoppingsdagen! Vi kjører til en strand der vi blir hentet i båter. Så setter vi kursen for en ubebodd øy med strand og krystallklart vann der vi kan bade og kose oss før vi blir servert en himmelsk lunsj av hummer og grillet sjømat.
Teamet til Shwari Tours har med seg alt vi trenger, til og med tak for skygge, stoler og bord til lunsjen, vann og brus. Så setter vi kursen mot en stor sandbanke midt i havet med et innlagt snorklestopp på veien hvis tidevann og vind tillater det. På sandbanken blir vi servert champagne mens vi tar et kjapt bad og slapper av før vi setter kursen hjem igjen til middag på Nyumbani.
Innkludert: Frokost, transport, drikkevann, brus, lunsj, snorkling, champagne på sandbanken, middag.
Dag 8:
I dag kjører Shwari Tours dere rett til deilige Seasons Lodge i Pongwe der dere vil få god tid til å sjekke inn i bungalowene deres og bade før det blir lunsj og middag. En ren avslapningsdag i dette boutique-hotell paradiset.
Innkludert: Frokost, overnatting, transport, drikkevann, lunsj og middag.
Sjekk ut Seasons Lodge her:
Dag 9:
I dag skal vi late oss på deilige Seasons Lodge før vi vasser over til The Island Pongwe for en eksklusiv lunsj og litt bading på veien. Til kvelden blir det middag på hotellet.
Innkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, lunsj på The Island, middag.
Sjekk ut The Island, Pongwe her:
Dag 10:
I dag er det full utflating i paradis før vi kjører i gang cocktails & kaftaner samt en liten fotoshoot for de som vil i beachbaren. Her blir det nok også en overraskelse på underholdningsfronten så følg med!
Innkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, lunsj, middag, underholdning.
Dag 11:
Etter frokost, et lite morgenbad og utsjekk, kjører vi dere til flyplassen i Stone Town der dere får tid til en matbit og avslapning på ute-kafeen før dere setter kursen hjem til Norge igjen.
Innkludert: Frokost, drikkevann, transport til flyplassen.
Praktiske opplysninger
Reiseforsikring: Alle som melder seg på tur er pliktig til å ha egen reiseforsikring. Denne vil også dekke avbestilling av turen etter vanlige regler dersom noe uforutsett skulle skje. Vi er medlem av reisegarantifondet og følger pakkereiseloven.
Fly: Dere må bestille og kjøpe flybilletter tur-retur Norge selv. Da må dere booke Ethiopian Airlines fra Oslo via Addis Abeba som lander på Zanzibar neste ettermiddag.
Det går bare ett fly om dagen med denne ruta og vi vil poste flightnr. osv i de respektive reisegruppene for dere som melder dere på og får plass. I disse reisegruppene vil vi også oppdatere dere med ytterlige praktiske opplysninger, pakketips og triks og generelt følge opp alt og alle.
Avhengig av når man bestiller, koster denne flyreisen tur-retur Oslo vanligvis mellom 4500 og 6000 NOK. Ethiopian er medlem av Star Alliance slik at du får poeng hvis du har bonuskort med SAS.
Vaksiner og pass:
Dere må ha gyldig pass seks måneder etter innreise og gul feber vaksine-kort for å slippe inn på Zanzibar. Negativ koronatest 72 dager før innreise må også fremvises. Ta ellers kontakt med din fastlege for evt. andre vaksiner du måtte trenge å fylle på osv.
Visum:
Dere må ha med dere 50 USD i kontanter for å betale for visum på flyplassen.
Hotellrom/villarom:
For å få til denne eksklusive dealen med disse hotellene og villaene er det ikke mulig med enkeltrom. I noen av suitene på Emerson Spice og bungalowene hos Seasons Lodge må dere også dele himmelseng. Så da tar du enten med deg en god venninne du liker å dele rom med eller blir god venninne med en av de andre som blir med. Vi har ca. halvparten alenereisende og halvparten som reiser med venninne på våre turer og alle har kost seg stort.
Antall personer:
Vi kan ikke ta med mer enn 18 personer per tur så her gjelder første kvinne til mølla. Skulle vi mot formodning bli færre enn 18 reisende per tur, forbeholder vi oss retten til å avlyse turen. Skulle vi bli færre enn 18 per tur og må avlyse, refunderer vi selvsagt depositum til dere.
Pris: Totalpris for hele denne opplevelsesreisen er på 2790 USD (25 850 NOK etter dagens kurs) per person. Da er all overnatting, transport, utflukter, spabehandlinger, to norske vertinner, drikkevann, fri champagnebar i 4 dager, champagne på sandbanke, vin, øl, brus og snacks under solnedgangscruise, champagnecocktails og snacks under kaftanshowet og nesten alle måltider, innkludert. Flybilletten kommer i tillegg.
Vi er nødt til å oppgi prisen og ta betalt i dollar da det er denne valutaen vi selv betaler aller tjenestene vi kjøper med. Unntaket er depositumet som dere kan betale i Norske Kroner.
Depositum: 2500 NOK pluss.
Restbeløpet på 2521 USD forfaller ca 6 uker før avreise
Vi kommer tilbake til dere med betalingsinfo for dette i de respektive reisegruppene deres når dere har fått plass.
Avbestilling: Vi har tillit til damene våre, og tar det som en selvfølge at de som melder seg på tur er seriøse og vil si ifra i god tid dersom dere må kansellere. Dermed kan vi tilby plassen til andre og få fullsatt turen igjen.
Vi lar dere avbestille turen frem til det er 42 dager igjen til avreisedøgnet starter. Vi refunderer da depositumet i sin helhet.
Avbestiller du etter 42 dager før avreise, gjelder disse reglene:
* Avbestilling mellom 42 dager før avreise og til det er 20 dager igjen til avreisedøgnet starter: Refusjon av restbeløpet, men vi beholder depositumet på kr 2.500.
* Avbestilling etter det er mindre enn 20 dager til avreisedøgnet starter eller utelatt fremmøte ved avgang: Ingen refusjon av restbeløp eller depositum.
Les mer om pakkereiseloven her:
Vi gleder oss! Karibuni