Sisters in Business


Sisters in Business er en sosial virksomhet som skaper arbeidsplasser og inntekter for kvinner med innvandrerbakgrunn i Norge.

Det gjør de gjennom lokal tekstilproduksjon og har lykkes med å gi arbeid til noen av de som står aller lengst fra arbeidslivet og har falt inn i et utenforskap som det er vanskelig å komme ut av.

Det bygger ikke bare integrering, men enda viktigere; verdighet, frihet og uavhengighet. 
 
 
Da vi møtte damene i SiB første gang, møtte vi sterke og litt sårbare kvinner som ville jobbe, være en del av noe, bidra og utmerke seg.

Talentfulle kvinner som har måttet kjempe mot tungrodde systemer og fastgrodde kjønnsrollemønstre. I Sisters in Business får de tre frem og ta den plassen de fortjener. 

  

Sammen med Lela Daniela Sterjo i SiB laget vi vårt eget kaftandesign og prints på en 100% organisk og halvblank viskose-sateng med hjelp av Thinkprint i Hellas.

Printene og fargene er inspirert av den tropiske naturen og kulturen på Zanzibar, 6 grader sør for ekvator. Med sine sterke, klare farger er de en hyllest til de fargesprakende kvinnene i Swahilikulturen, kledd i sine tradisjonelle diras, kangas og kaftaner.

  
Avklipp og rester fra kaftankolleksjonen som vanligvis blir kastet i internasjonal tekstilproduksjon, har SiB brukt til å sy nydelige, store sminkepunger. De er opptatt av "zero waste" og gjenbruk, en modell alle produsenter bør følge skal vi skape en mer bærekraftig verden.
SiB er et forbilde for oss i Zanzibility. Når du har din egen jobb og penger, blir du også en god rollemodell for de du har rundt deg. Det sier barna til kvinner med innvandrerbakgrunn generelt, men også SiB sine ansatte spesielt; at barna blir stolte av mødrene sine og får et annet kvinnesyn.

Vi er stolte av å samarbeide med SiB som utgjør en reell forskjell for kvinner i Norge.