Den store, Afrikanske drømmereisen 2023


Vi er stolte av å presentere vårt nye program for turer i januar og februar 2023. Dette er noe vi har jobbet lenge med å få til, men endelig er det blitt virkelighet! En full femstjerners "husmorferie" med det beste av hva Tanzania og Zanzibar har å by på.En toukers drømmereise med safari til lands og til vanns, sandbanker, noen av verdens vakreste strender, vår egen villa ved det indiske hav, dronningliv i det gamle sultanatet, kvinnefellesskap og fritt bukslepp. Også har vi til og med chartret vårt eget propellfly som flyr oss rett inn i Saadani Nasjonalpark som er den eneste i Øst-Afrika med kystlinje og strand!PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1: 

Avreise fra Norge.

Dag 2:

Ankomst Zanzibar. Vi henter dere på flyplassen og kjører dere til magiske Emerson Spice der dere skal bo de neste tre dagene. Etter innsjekk, litt avslapping på de nydelige suitene deres og en dusj, er det klart for femretters middag på takrestauranten i solnedgangen og velkomsttaler.

På Emerson Spice blir dere innkvartert to og to på hver deres suite. Her er alle rom forskjellig og hvert rom unikt. 

Inkludert: Transport fra flyplassen, vann i bussen, overnatting, femretters middag på taket, 10% i tips til alle restauranter, hoteller, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.


Dag 3:

I dag skal dere oppdage Stone Town i regi av våre fabelaktige, lokale, kvinnelige guider. De viser dere det gamle sultanatet sett med kvinners blikk, tar dere med på lunsj og innfører dere i Kanga-tekstilens hemmeligheter.

Dere får også hver deres egne, personlige Kanga og et unikt innblikk i Zanzibarsk kvinnekultur gjennom de kunnskapsrike, åpne og herlige guidene våre.

Etter litt egentid i det gamle sultanatet Stone Town og på suitene deres hos Emerson Spice, møtes vi til sundowner og deilig middag på den gamle piren bygget til ære for dronning Victoria sitt besøk på Zanzibar. I dag huser piren den herlige restauranten Cape Town Fish Market. 

Inkludert: Frokost, overnatting, guidet tur i Stone Town, middag på Cape Town Fish Market, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 4:

I formiddag får dere litt egentid i vakre Stone Town. Vi stiller våre guider til disposisjon for å ta dere med på shopping eller mer sightseeing for de som vil det. Guidene vil fordele dere i grupper ut i fra deres interesser og behov. 

Så møtes vi til en deilig lunsj og beach-ettermiddag på Aga Kahns vakre luksushotell Serena. Her er det både basseng og strand til fri benyttelse og maten de serverer er nydelig. 

Etter en deilig ettermiddag med sol og bad, rusler vi tilbake til Emerson Spice og gjør oss klare for festmiddag med levende musikk på taket til søsterhotellet Emerson on Hurumzi som er Stown Towns høyeste herskapshus. Herfra har vi panoramautsikt til solnedgangen over hele det gamle sultanatet. 

Inkludert: Frokost, overnatting, guider i Stone Town, lunsj og festmiddag, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 5: 

I dag sjekker vi ut fra vakre Emerson Spice og spiser en deilig lunsj i Secret Garden på hotellet før vi kjører dere rett til flyplassen. Der boarder vi vårt eget, private propellfly som lander midt i Saadani Nasjonalpark. 

Fremme i nasjonalparken vil stab ta seg av bagasjen deres mens vi setter oss i bilene for vår første safari. Vi tar sundowner med bobler, vin, øl, brus, vann, bord og stoler midt i bushen før vi kjører hjem til vakre Saadani Lodge der det blir middag.

På Saadani Lodge blir dere innkvartert to og to i hver deres romslige bungalow på stranden. 

Saadani er den eneste nasjonalparken i Øst-Afrika med kystlinje og har derfor både beach og bush. 

Vi bor i nydelige, romslige bungalower på stranden, våkner til løvespor i sanden og drar på safari i bushen bak oss. 

Lodgen er uten gjerder så etter at det blir mørkt blir dere fulgt av rangers til og fra bungalowene deres.Inkludert: Frokost, overnatting, lunsj, transport, fly til Saadani, safari, sundowner og middag med vin, bobler, øl, vann og brus, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis. 

Dag 6: 

Etter en tidlig frokost setter vi oss i safaribilene og kjører gjennom bushen på vår første morgensafari. På morgenen er dyrene aller mest aktive siden temperaturen fortsatt er sval. 

Dette er Afrikansk villmark så det er umulig å si nøyaktig hva slags dyr dere vil se, men dere vil se dyr. 

I Saadani Nasjonalpark lever både løver, elefanter, leopard, vannbøffel, flodhest, giraff, zebra, aper, flere hundre fuglearter inkludert struts, krokodiller, gaseller og de aller fleste dyr dere forbinder med den Afrikanske savannen bortsett fra det utrydningstruede neshornet.

Morgenens safari ender ved en endeløs, vill strand der båter venter på oss for å ta oss med ut til en tidevannsøy i havet. Dette er en rustoransje sandbanke som befinner seg over vann kun noen timer i døgnet. 

Her har staben til Saadani Lodge rigget til skygge, stoler og bord for lunsj med bobler og vin. Sandbanken byr også på fantastiske snorklemuligheter for de som ønsker det. 

Etter et par timer på sandbanken, tar vi båten tilbake til stranden der safaribilene venter på å ta oss med på dagens andre safari og hjem til lodgen igjen. 

Fremme på lodgen får vi tid til en dusj før det blir middag i den vakre restauranten ved stranden. 

Inkludert: Frokost, overnatting, vann i safaribilene, safari x 2, sandbanketur, lunsj og middag med vin, bobler, øl, brus og vann, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 7:

I dag kan dere velge mellom å dra på morgensafari når dyrene er mest aktive eller å slappe av med basseng og strand på vakre Saadani Lodge. 

Før middag tar vi safaribilene ut i bushen til vår siste sundowner med bord, stoler, bobler og vin i dette magiske, afrikanske landskapet. Tilbake på lodgen blir det grill og middag på stranden.

Inkludert: Frokost, overnatting, morgensafari, lunsj, middag og sundowner i bushen med øl, vin, bobler, brus, vann, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.  

Dag 8:

I dag skal vi på elvesafari med flodhest, krokodiller og fantastiske fugl før vi spiser vår siste lunsj på lodgen og tar flyet tilbake til Zanzibar. 

På flyplassen venter Mustafa og Shwari Tours med de kvinnelige guidene våre for å kjøre oss til vakre Kena Villas på Zanzibars langstrakte østkyst der vi skal bo de neste seks nettene. 

Kena består av to store villaer vegg i vegg med hage og svømmebasseng rett på stranda. Villaene ligger veldig vakkert og helt usjenert til. Her er det ingen turister og beachboys å se. 

I Kena Villas blir dere innlosjert to og to i hvert deres romslige dobbeltrom med eget bad.

Etter innsjekk spiser vi en deilig middag ved bassenget, tilberedt av vår egen kokk.  

Inkludert: Frokost, overnatting, elvesafari, lunsj med vin, øl, bobler, vann og brus, fly til Zanzibar, transport til Kena Villas, drikkevann, middag, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 9: 

I dag trenger vi å nyte strandlivet, slappe av og vaske av oss villmarka. Vi tilbringer derfor hele dagen i villaene våre med basseng, hav og strand. 

Også har vi selvfølgelig fått et spa til å komme til oss! Vi spanderer tradisjonell hennamaling på alle som vil ha. 

Ellers tilbyr spadamene våre alle former for massasje og kroppsskrubber til en rimelig penge. 

Vi setter opp spa i det store oppholdsrommet til den ene villaen, mens vi installerer et lekkert, afrikansk marked med produkter, kaftaner, håndtverk, smykker og krydder i den andre villaen. 

Lunsjen tar vi ved poolen før det blir kaftanshow og middag på vår egen pir som strekker seg ut i det indiske hav. 

Inkludert: Frokost, overnatting, hennamaling, drikkevann, lunsj, kaftanshow, middag, 10% i tips til alle hotell, restauranter guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 10: 

I dag er den store sandbankedagen! Rett ute i havet utenfor villaene våre, ligger en av de vakreste, hviteste og ødeste sandbankene vi noen gang har sett på Zanzibar. 

Vi har leid båter som tar oss med ut, pakker med oss skygge, stoler, bord og lunsj og nyter dette tropiske paradiset i fulle drag. 

Tilbake i villaene våre blir det middag under stjernehimmelen ved poolen. 

Inkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, tur til sandbanke, lunsj, middag, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 11: 

I dag blir det heldags utflukt til Kendwa helt nord på Zanzibar. Området er kjent for å ha noen av verdens vakreste strender og ikke minst mest spektakulære solnedganger over havet. 

Kendwa Rocks var det første hotellet som ble bygget her og Merete har kjent eieren i en årrekke. I dag har hotellet vokst til å bli et digert resort, men Merete har ordnet oss solsenger i vårt eget område av stranda.

Her kan man bade i havet hele døgnet, helt uavhengig av tidevannet som vi må ta hensyn til på østkysten. 

Her skal vi bade, kose oss og ta lunsj på egen regning når det måtte passe. Når solen senker seg setter oss til langbordet midt på stranda, nyter den fantastiske solnedgangen og en deilig middag før vi kjører tilbake til Kena Villas igjen. 

Inkludert: Frokost, overnatting, transport, drikkevann i bussen, solsenger på Kendwa Rocks, middag, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.  

Dag 12: 

I dag fortjener vi enda en lat dag i villaene våre! Spadamene er tilbake og tilbyr alt av massasje og scrub. 

Lunsjen tar vi ved poolen før det blir «Cocktails & Kaftaner» med fotoshoot til solnedgangen ute på piren før middag. 

Inkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, lunsj, middag, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.  

Dag 13: 

I dag skal vi på utflukt til magiske The Island, Pongwe. 

Denne lille øya midt ute i det indiske hav, har en av Zanzibars beste sjømatrestauranter så her blir det nydelig lunsj med sol og bad før vi setter kursen tilbake til Kena Villas og vår storslåtte avskjedsmiddag der. 

Vi har leid inn fantastiske Uwaridi Band, et rent kvinneband fra Stone Town, ledet an av superstjerne Siti Aminas tidligere fiolinist Rahma Ameyr. 

De kommer til å gi oss en oppvisning i Zanzibarsk kvinnekultur dere aldri vil glemme. 

Inkludert: Frokost, overnatting, transport, drikkevann, lunsj på The Island, middag og konsert, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.

Dag 14:

Etter frokost og et deilig morgenbad, kjører vi dere til flyplassen i Stone Town og reisen hjem til Norge. 

Inkludert: Frokost, overnatting, drikkevann, transport, 10% i tips til alle hotell, restauranter, guider og staff så dere trenger ikke å tipse noen underveis.  

Sjekk denne herlige videoen vi har satt sammen fra noen av høydepunktene fra denne reisen:For mere informasjon, bli medlem i "Kaftankraft Zanzibility" på Facebook, eller skriv til oss på zanzibility@gmail.com. Velkommen!!