Om oss


Zanzibility er satt sammen av Zanzibar og sensibilitet. Fordi vi tror at varig endring begynner med vanlige mennesker som tar bevisste valg. Vi tilbyr skreddersydde reiser for damer til Zanzibar, eksklusiv design og produkter som bidrar til å løfte kvinnene som produserer dem. Å handle hos oss er kvinnesolidaritet i praksis.
 

Vi i Zanzibility er en tokvinnes gründerbedrift bestående av frilans journalist, forfatter, blogger og fast spaltist i Tara, Lene Wikander, og frilans TV-klipper, redigerer og journalist Merete Stubhaug. Begge er fra Grimstad, men vi ble først kjent på Zanzibar der Merete har et selvbygget hus i landsbyen Michamvi dit hun har reist flere ganger i året i tjue år, i tillegg til å ha bodd og jobbet et år i Tanzania.


Som utegående reporter har Lene Wikander hatt hele verden som sitt arbeidssted i tretti år, men alltid sørget for å legge inn Zanzibar som fast stoppested på sine mange reiser verden rundt.
Lene samarbeidet i utgangspunktet med et safari-firma på fastlandet om jenteturer til Tanzania, men da hun og Merete møttes på et tak under solnedgangen i Stone Town på Zanzibar i 2018, ble drømmen om rene Zanzibar-turer til øyriket begge kjenner og elsker, født.


   
Sammen med den lokale samarbeidspartneren Shwari Tours velger Zanzibility ut noen av Merete og Lene sine favoritthoteller, villaer ved det indiske hav, opplevelser, strender, mennesker og kulturmøter i et innholdsrikt og annerledes reiseprogram for voksne damer som reiser alene – sammen.
Vi tilbyr spektakulære naturopplevelser, unike hoteller og intime møter med lokal kvinnekultur på våre jenteturer. Reiseprogrammene våre varierer i lengde, innhold og pris fra år til år.


Vi ønsker å være et bærekraftig pustehull i en industri preget av masseturisme og inviterer til steder og opplevelser vi selv elsker og som bidrar til å ivareta naturen og kulturen til stedene og menneskene vi besøker. Vi har et tydelig kvinnefokus med lokale, kvinnelige guider fordi vi mener verden og historien ser litt annerledes ut sett med et kvinnelig blikk fremfor det tradisjonelle, mannlige.
Kvinnefellesskapet som oppstår på jenteturene våre er en egen ferie i ferien: Latter, tårer, vin, mat, fortellinger om levde liv, skrøner, erfaringer, nye vennskap som formes og fritt bukslepp. Det er dette kvinnefellesskapet vi bygger all vår virksomhet på og som også er grunnlaget for nettbutikken og produktene vi selger her.

 
Vi samarbeider med talentfulle kvinnelige entrepenører på Zanzibar og i Norge fordi vi ønsker at vår forretningsidé skal være mye mer enn bare en butikk. Vi vil bidra til å løfte og feire kvinner med alt vi gjør.

ZANZIBILITY I MEDIA: