Om oss


Zanzibility er satt sammen av Zanzibar og sensibilitet. Fordi vi tror at varig endring begynner med vanlige mennesker som tar bevisste valg. Vi tilbyr skreddersydde reiser for damer til Zanzibar og Nord-Makedonia, design og produkter som bidrar til å løfte kvinnene som produserer dem.
Fordi vi mener at økonomisk uavhengighet er selve fundamentet for all reell kvinnefrigjøring.
Vi er en tokvinnes gründerbedrift bestående av journalist, forfatter, blogger og fast spaltist i Tara, Lene Wikander, samt TV-klipper, redigerer og journalist Merete Stubhaug. Begge er fra Grimstad, men vi ble først kjent på Zanzibar der Merete har et selvbygget hus i landsbyen hun har reist til flere ganger i året i tjue år.
Som utegående reporter har Lene Wikander hatt hele verden som arbeidsted i mer enn tretti år, men alltid sørget for å legge inn Zanzibar som fast stoppested på reiser verden rundt. 
Da vi møttes på et tak under solnedgangen i Stone Town på Zanzibar i 2018, ble drømmen om jenteturer til Zanzibar som vi begge kjenner og elsker, født.
   
Sammen med vår lokale samarbeidspartner Shwari Tours, velger vi ut noen av våre favoritthoteller, villaer ved det indiske hav, opplevelser, strender, sandbanker, øyer, mennesker og kulturmøter og setter det sammen til innholdsrike og annerledes reiseprogram for voksne damer som reiser alene – sammen.
Vi tilbyr spektakulære naturopplevelser, unike hoteller og intime møter med lokal kvinnekultur på våre jenteturer. Reiseprogrammene våre varierer i lengde, innhold og pris fra år til år.
Siden 2020 har vi også arrangert jenteturer med piker, vin og sang til Nord-Makedonia; et av Europas fremste, men kanskje minst eksponerte vin- og matland.
Vi ønsker å være et bærekraftig pustehull i en industri preget av masseturisme og inviterer til steder og opplevelser vi selv elsker og som bidrar til å ivareta naturen og kulturen til stedene og menneskene vi besøker.
Vi har et tydelig kvinnefokus med lokale, kvinnelige guider fordi vi mener verden og historien ser litt annerledes ut sett med et kvinnelig blikk.

Kvinnefellesskapet som oppstår på jenteturene våre er en egen ferie i ferien: Latter, tårer, vin, mat, fortellinger om levde liv, skrøner, erfaringer og nye vennskap og fellesskap som formes. Det er dette kvinnefellesskapet vi bygger all vår virksomhet på og som også er grunnlaget for nettbutikken og produktene vi selger her.
Vi samarbeider med talentfulle kvinnelige entrepenører fordi vi ønsker å være mye mer enn bare en butikk.

Med Zanzibility vil vi løfte og feire kvinner med alt vi gjør. Gjennom vårt kvinnefellesskap. Å reise med og handle hos oss er kvinnesolidaritet i praksis.

ZANZIBILITY I MEDIA:
Kaftankraft
Følg bloggen vår HER