Dhamally


Dhahira Makame Ali er født og oppvokst på Zanzibar og har tatt kunstnernavnet Dhamally som er en sammensetning av hennes virkelige navn.

Hun er inspirert av Afrikansk kunst og design på tvers av landegrensene og tar utgangspunkt i både Nigerianske og Øst-Afrikanske smykketradisjoner som hun videreutvikler med et moderne blikk og en skarp sans for farger.«Afrika ER farger», sier Dhamally.
«Det er vel den største forskjellen mellom moderne Afrikansk og Europeisk estetikk. Her liker vi sterke farger og mikser kulører som designere i Europa aldri ville turt å blande. Jeg ønsker å fremme Afrikansk smykkekunst og vise verden hva vakkert er, sett med våre blikk.» 
Dhamally er en ambisiøs og meget talentfull smykkekunstner vi falt pladask for da hun stilte ut på Emerson Spice Hotel sin Christmas Bazaar i 2020. I dag selger hun hovedsakelig sin smykkekunst på slike utstillinger og gjennom sin instagramkonto som hun investerer mye i. Men drømmen hennes er å nå større markeder utenfor Afrika. Vi er ikke i tvil om at hun vil lykkes.
Dhamally lager alt for hånd selv og bruker utradisjonelle materialer som resirkulerte plastperler til å skape små kunstverk med et tydelig bukk til Afrikas perletradisjon, men med et moderne uttrykk som gjør smykkene hennes tidløse.

Vi syns det er veldig gøy å samarbeide med en så talentfull up and coming representant for den stadig voksende, moderne Afrikanske mote- og design-industrien.