Dhamally


Dhahira Makame Ali er født og oppvokst på Zanzibar og har tatt kunstnernavnet Dhamally som er en sammensetning av hennes virkelige navn.

Hun er inspirert av Afrikansk kunst og design på tvers av landegrensene og tar utgangspunkt i både Nigerianske og Øst-Afrikanske smykketradisjoner som hun videreutvikler med et moderne blikk og en skarp sans for farger.

Hun jobber med både resirkulert plast:
Og organiske materialer som kokosnøtt og lokalt dyrket perlemor:
Dhamally er opptatt av rene former og unike farger. Da hun fikkk muligheten til å jobbe med perlemor fra kvinnekollektivet i Bweleo på oppdrag fra oss, falt hun pladask for nettopp det unike fargespillet i alt fra gyllen, sjøgrønn, rav, rosa til hvitt. 
Dhamally en ambisiøs og meget talentfull smykkekunstner vi ble kjent med da hun stilte ut på Emerson Spice Hotel sin Christmas Bazaar i 2020.
I dag selger hun hovedsakelig sin smykkekunst på slike utstillinger og gjennom sin instagramkonto som hun investerer mye i. Men drømmen hennes er å nå større markeder utenfor Afrika. Vi er ikke i tvil om at hun vil lykkes.
Vi syns det er veldig gøy å samarbeide med en så talentfull up and coming representant for den stadig voksende, moderne Afrikanske mote- og design-industrien.