MERMAID CANDY


Vår smykkekolleksjon Mermaid Candy er et vakkert samarbeidsprosjekt som knytter sammen både fortid og nåtid, Øst-Afrika og Vest-Afrika. I denne kolleksjonen fusjonerer vi moderne bærekraft med antikk historie.

Zanzibar er et atoll midt ute i det indiske hav, kranset av rev, laguner og sandbanker - et virkelig havfrue-rike. Vi kaller denne vakre smykkekolleksjonen vår for Mermaid Candy fordi disse smykkene ser ut som havfruedrops fra havets bunn.

Til disse smykkene bruker vi antikke Tumbatu-perler fra Zanzibar og resirkulerte glassperler laget av Krobo-folket i Ghana, Vest-Afrika,

Tumbatuperler er perler i glass, kermaikk og halvedelstener som sank med handelskip utenfor Zanzibar for flere hundre år siden.

Polert av det indiske hav gjennom århundrene, skylles disse perlene på land med regntiden hvert år. Der høstes de av Theresa som vi kjøper alle våre Tumbatu-perler fra.

Krobo-perler er resirkulerte glassperler håndlaget av Krobo-folket i Ghana. De samler inn brukte colaflasker, knuste vinduer og annet brukt glass. Så knuser de det til et fint pulver, tilsetter tradisjonelle farger og blåser disse vakre glassperlene av det.

Krobo-perlene våre kjøper vi hos antikvariatet Curio Shop på Hurumzi Street i Stone Town, Zanzibar.

Denne butikken har vært drevet av den samme familien i over hundre år og har blant anne levert alle antikviteter til vårt favoritthotell Emerson Spice Boutique Hotel i Stone Town.

I samarbeid med smykkekunstner Dhamally fra Zanzibar, har vi designet kolleksjonen Mermaid Candy som består av flere ulike øredobber, armbånd og anheng. En virkelig hverdagsvakker, rustikk og bærekraftig havfruekolleksjon fra hjertet av Afrika.