MERMAID CANDY


Vår smykkekolleksjon Mermaid Candy er kunsthåndtverk som knytter sammen både fortid og nåtid, Øst-Afrika og Vest-Afrika. I denne kolleksjonen fusjonerer vi moderne bærekraft med antikk historie.

Zanzibar er et atoll midt ute i det indiske hav, kranset av rev, laguner og sandbanker - et virkelig havfrue-rike. Vi kaller denne vakre smykkekolleksjonen for Mermaid Candy fordi disse smykkene ser ut som drops fra havets bunn.

Til disse smykkene bruker vi antikke Tumbatu-perler fra Zanzibar og resirkulerte glassperler laget av Krobo-folket i Ghana, Vest-Afrika, Tumbatuperler er perler i glass, keramikk og halvedelstener som sank med handelsskip utenfor Zanzibar for flere hundre år siden.

Polert av det indiske hav gjennom århundrene, skylles disse perlene i land med regntiden hvert år. Theresa som vi kjøper alle våre Tumbatu-perler fra har handlet med Tumbatus kvinnelige perlesankere i mer enn 20 år.

Krobo-perler er resirkulerte glassperler håndlaget av Krobo-folket i Ghana. De samler inn brukte flasker, knuste vinduer og annet brukt glass. Så knuser de det til et fint pulver, tilsetter tradisjonelle farger og blåser vakre, nye perler i frostet glass.

Krobo-perlene våre kjøper vi hos det tradisjonsrike antikvariatet Curio Shop på Hurumzi Street i Stone Town, Zanzibar.

Dette antikvariatet har vært drevet av den samme familien i over hundre år og har blant anne levert alle antikviteter til vårt favoritthotell Emerson Spice Boutique Hotel i Stone Town.

I samarbeid med smykkekunstner Dhamally fra Zanzibar, har vi designet kolleksjonen Mermaid Candy som består av flere ulike øredobber, armbånd og smykker. En hverdagsvakker, rustikk og bærekraftig havfruekolleksjon fra hjertet av Afrika.