Mrembo Spa


Mrembo Spa ble stiftet av vår gode venninne Stefanie for 20 år siden. I dag har Mrembo Spa en ny eier, men drives fortsatt av de herlige damene Mwajuma Nassib Slim og Tatoo Mabrouk som vi har kjøpt våre produkter fra.

 

 Kunnskapen om skjønnhetspleie og oppskrifter blir på Zanzibar tradisjonelt videreført fra mor til datter gjennom generasjonene. Stefanie samlet denne kunnskapen og åpnet Mrembo Spa så andre kunne få ta del i den, men også for å bevare og kultivere eldgamle skjønnhetstradisjoner og kvinnekultur.
Mrembo er det eneste spaet på Zanzibar som vokste direkte ut fra lokalsamfunnet og har vært elsket og brukt, ikke bare av turister og gjester, men også lokale kvinner hele veien.

Hit kommer de for å kjøpe organiske produkter til sine mange seremonielle skjønnhetsbehandlinger, som for eksempel Singo; et omfattende skjønnhetsrituale i forkant av bryllup med både scrub, dufter, oljer og henna. 

Mrembo er veldig mye mer enn et spa. Det er en kulturinstitusjon.Det oppstår en helt magisk stemning når bare kvinner samles på Zanzibar. Kvinnefellesskapet her er sterkt og uten menn til stede, eksploderer det i latter, åpenhet, dans og delte hemmeligheter.

Vi samarbeider med Mrembo Spa fordi de har fantastiske, økologiske produkter, men også fordi kvinnekultur alltid undervurderes verden over og vi ønsker å bidra til å løfte og bevare den i all sin prakt.