Sew In Group Zanzibar


Slagordet til damene i Sew In Group er “Empowering women one stich at a time”. De holder til bak den store kirken i hjertet av Stone Town, og vi ble kjent med dem gjennom designer Farouqe Abdela som arrangerer kaftanshowene våre i Secret Garden hos Emerson Spice. Sew In Group syr klær, duker, servietter og mye mer av kitenge for salg og på bestilling.
De startet for seks år siden. Gründer Harussi jobbet som syerske på en lokal fabrikk fra syv om morgenen til fire på ettermiddagen hver eneste dag bortsett fra søndager, men fikk bare rundt 1500 norske kroner i måneden. Det er svært dårlig betalt også til å være i Tanzania.
Hun var lei av å bli utnyttet, tok kontakt med to andre syersker. De la sammen alle sparepengene sine, og bestemte seg for å begynne for seg selv.
I dag er de tre damene likeverdige partnere, deler på alle utgifter og inntekter, og tjener mer enn fire ganger så mye som de gjorde som fabrikkarbeidere.
Drømmen er å spare opp nok penger så de kan kjøpe mer moderne og effektive maskiner, og dermed øke produksjonen ytterligere.
Denne drømmen bidrar vi med glede til å realisere ved å bestille våre fargesprakende servietter fra damene i Sew In Group. Å handle hos oss er kvinnesolidaritet i praksis.