SEW IN GROUP ZANZIBAR


Slagordet til de fire damene Hafsa, Halimi, Biharusi og Salha i Sew In Group, er “Empowering women one stich at a time”.
De syr blant annet  klær, duker, servietter og mye mer av tradisjonell, afrikansk bommuls-kitenge for salg og på bestilling. Hafsa, Halimi, Biharusi og Salha er likeverdige partnere og deler på alle utgifter og inntekter.
Vi ble kjent med dem under pandemien da de sydde munnbind i tradisjonell, afrikansk bomullskitenge for den berømte Zanzibar-designeren Farouque Abdela. Da startet vi et samarbeid med å sy de kule, miljøvennlige handlenettene våre, punger og servietter i Kitenge. 
 Nå har de produsert våre første kolleksjoner med Zanzibarkaftaner i bommulsmiks og viskose basert på tradisjonelle, Zanzibarske dira-kaftaner. 
Å få et slikt oppdrag har vært livsendrende for damene Sew In Group. Barna deres har nå fått lengre og bedre skolegang og de har fått råd til å leie seg sitt eget lokale der de kan sy sammen. 
Nå er drømmen å få inn nok penger til å kjøpe litt mer moderne, brukte symaskiner som gjør jobben både bedre og raskere. Symaskinene de syr på nå er fra 1930 og 40-tallet.
Vi er stolte av å samarbeide med så hardtarbeidende og ambisiøse damer som Sew in Group og gleder oss til å fortsette å utvikle kaftaner og andre tekstiler med dem også inn i fremtiden. Sammen styrker vi kvinner - ett sting av gangen.