TUMBATU-PERLER


Tumbatu er en av de større, bebodde øyene som utgjør øygruppen Zanzibar. Perlene i disse armbåndene kalles «Tumbatu-perler» etter stedet de blir funnet, men de kom hit fra India, Sri Lanka og den Persiske Gulf for mange hundre år siden.

Så tidlig som i det andre og tredje århundre etter vår tidsregning, begynte man å handle med perler i glass og stein på kryss og tvers av det indiske hav. Perlene ble fraktet i tonnevis gjennom århundrene.

Noen av disse handelsskipene sank på de skarpe revene som omkranser Tumbatu, og vaskes i dag i land med monsunen hvert år. De regnes ikke som verdifulle eller vernet på noe vis, men de er svært verdifulle for oss som vet å sette pris på deres unike, antikke skjønnhet og historie.


Tumbatus kvinner graver seg gjennom og sikter sanden i stekende sol for å finne disse skattene, perle for perle. Slipt av havet gjennom århundrer, har de fått en unik, organisk form, og ingen perle er lik. Theresa som har laget disse armbåndene for oss, har kjøpt Tumbatu-perler fra kvinnene på øya i mer enn 20 år og lager vakre armbånd av dem.

Merete ble kjent med Theresa for over 15 år siden, og har alltid kjøpt Tumbatu-perler av henne. De fleste av disse perlene er fra middelalderen og opp til slutten av 1700-tallet, men ingen vet sikkert hvor gamle alle er. Så dette er antikke armbånd først slipt av mennesker og så av det indiske hav. En vakker gave til deg selv eller noen du er glad i. Finn ditt unike armbånd her.